Scheletul uman – o minune (I)

Cu toţii avem oase, şi nu puţine (în mod normal ar trebui să fie 206). Ne folosim de ele, conştient sau nu. Le băgăm în seamă atunci când se rup sau când încep să ne doară.

Dacă privim cu foarte mare atenţie spre scheletul uman, chiar putem fi atât de superficiali sau indolenţi încât să afirmăm că este rodul întâmplării (sau al evoluţiei?

Să privim împreună la câteva chestiuni care trebuie luate serios în seamă.

  • Scheletul uman, este de o simetrie perfectă (cu mici excepţii). Dacă ar fi fost rodul întâmplării, cum ar fi reuşit oasele, fără o voinţă proprie sau conştienţă de sine, să se aşeze perfect simetric? Dacă ai cere unei tume de 200 de oi să se aranjeze simetric, în lateralele unei linii, ar face-o? Şi totuşi ele au ceva creier. Numai dacă le-ai aşeza tu cu mâna şi ar fi moarte ar sta în această poziţie. Dacă ar fi vii, nu ai apuca să le aşezi niciodată fiindcă ele se vor mişca mai repede decât le-ai aranja tu.
  • Scheletul uman se dezvoltă diferenţiat dar în armonie. Unele oase cresc mai repede şi mai mult (femurul, de exemplu), altele cresc mai puţin şi mai lent (exemplu: scăriţa, care are doar 2,5mm). Oasele cresc atât timp cât plăcile osoase de creştere (situate la capetele oaselor de la mâini şi de la picioare) rămân deschise. Plăcile de creştere se închid spre sfârşitul adolescenţei la băieţi şi la doi ani de la începutul menstruaţiei, la fete. Dacă am fi rodul întâmplării şi a hazardului, ar creşte toate oasele în armonie (nu la fel)? Imaginează-ţi că toţi oamenii ar trăi cu un schelet profund diform. poţi accepta ideea?
  • Oasele produc celule sanguine, ne reglează sistemul intern și ne păstrează în siguranță creierul, plămânii și inima. Dacă suntem ceea ce suntem ca urmare a “aranjării aleatorii” determinate de hazard, cum de oasele au ajuns să producă globule albe şi roşii? Cum de s-au “gândit” oasele să învelească procesorul (creierul). Ce şedinţă au făcut pentru a “decide” să ocrotească “pompa centrală” (inima) printr-o încrengătură de oase flexibile la încheieturi pentru a putea proteja şi plămânii? Bunul simţ nu-ţi dă voie să crezi că “aşa au apărut şi gata”.
  • Oasele sunt magazii perfecte pentru minerale (nu doar pentru calciu). Interesant… “întâmplarea a făcut” ca tocmai cele mai rigide părţi ale corpului să culeagă şi să colecteze mineralele care intră pe gură. Cum de nu se acumulează sau depozitează rezervele de minerale în ficat sau în plămâni (vai ce rigizi ar deveni). Cine le-a spus oaselor că ele trebuie să fie magazii pentru minerale? Cine oare? Supa primordială? Raţiunea neîmbâcsită de evoluţionism spune că SIGUR Cineva a proiectat şi gândit toate amănuntele astea.
  • Oase noi şi rezistente fără cererea expresă a proprietarului. Regenerarea oaselor este un proces care durează o viață întreagă. Este aproape de neconceput dar adevărat, oamenii se vindecă singuri. Oasele noastre se regenerează pentru a depozita calciu și pentru a-l oferi corpului, pe care îl mențin puternic dar și flexibil. Durează aproximativ zece ani pentru ca toate celulele din oase să se regenereze. Așa că, dacă stai să te gândești, avem parte de un corp nou în fiecare deceniu. Sigur hazardul a făcut “legea regenerării”?

Nu poate să încapă în mintea mea, cu niciun chip că scheletul meu, atât de minunat, este rodul unei “faceri neinteligente”. Eu prefer să cred că TATA, Dumnezeul întregului Univers a gândit şi a făcut totul, inclusiv oasele.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply