Biblia despre Dumnezeul Creator

biblia studiu

Iov 12: 7-10  Intreaba dobitoacele, si te vor invata, pasarile cerului, si iti vor spune; vorbeste pamantului, si te va invata si pestii marii iti vor povesti. Cine nu vede in toate acestea dovada ca mana Domnului a facut asemenea lucruri? El tine in mana sufletul a tot ce traieste, suflarea oricarui trup omenesc.

Iov 11: 7-10 Poti spune tu ca poti patrunde adancimile lui Dumnezeu, ca poti ajunge la cunostinta desavarsita a Celui Atotputernic? Cat cerurile-i de inalta: ce poti face? Mai adanca decat Locuinta mortilor: ce poti sti? Intinderea ei este mai lunga decat pamantul, si mai lata decat marea. Daca apuca, daca inchide si cheama El la judecata, cine-L poate opri?

Iov 38: 1-14 Domnul a raspuns lui Iov din mijlocul furtunii, si a zis: “Cine este cel ce Imi intuneca planurile prin cuvantari fara pricepere? Incinge-ti mijlocul ca un viteaz, ca Eu sa te intreb, si tu sa Ma inveti. Unde erai tu cand am intemeiat pamantul? Spune, daca ai pricepere. Cine i-a hotarat masurile, stii? Sau cine a intins franghia de masurat peste el? Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, atunci cand stelele diminetii izbucneau in cantari de bucurie, si cand toti fiii lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie? Cine a inchis marea cu porti, cand s-a aruncat din pantecele mamei ei? Cand i-am facut haina din nori si scutece din intuneric; cand i-am pus hotar, si cand i-am pus zavoare si porti; cand am zis: “Pana aici sa vii, sa nu treci mai departe; aici sa ti se opreasca mandria valurilor tale?” De cand esti, ai poruncit tu diminetii? Ai aratat zorilor locul lor, ca sa apuce capetele pamantului si sa scuture pe cei rai de pe el? Ca pamantul sa se schimbe, ca lutul pe care se pune o pecete si toate lucrurile sa se arate imbracate ca in haina lor adevarata?

Psalmii 8: 3-9 Cand privesc cerurile, lucrarea mainilor Tale, luna si stelele pe care le-ai facut, imi zic: “Ce este omul, ca sa Te gandesti la el? Si fiul omului, ca sa-l bagi in seama?
L-ai facut cu putin mai prejos decat Dumnezeu, si l-ai incununat cu slava si cu cinste. I-ai dat stapanire peste lucrurile mainilor Tale, toate le-ai pus sub picioarele lui: oile si boii laolalta, fiarele campului, pasarile cerului si pestii marii, tot ce strabate cararile marilor. Doamne, Dumnezeul nostru, cat de minunat este Numele Tau pe tot pamantul!

 Psalmii 19: 1-6 Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. Si aceasta, fara vorbe, fara cuvinte al caror sunet sa fie auzit: dar rasunetul lor strabate tot pamantul si glasul lor merge pana la marginile lumii. In ceruri El a intins un cort soarelui. Si soarele, ca un mire care iese din odaia lui de nunta, se arunca in drumul lui cu bucuria unui viteaz: rasare la un capat al cerurilor si isi ispraveste drumul la celalalt capat; nimic nu se ascunde de caldura lui.

Psalmii 40: 5 Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile si planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemana cu Tine. As vrea sa le vestesc si sa le trambitez, dar numarul lor este prea mare ca sa le povestesc.

Psalmii 96: 5-6 Caci toti dumnezeii popoarelor sunt niste idoli, dar Domnul a facut cerurile. Stralucirea si maretia sunt inaintea Fetei Lui, slava si podoaba sunt in locasul Lui cel sfant

 Proverbe 8: 12, 22-31 Eu, Intelepciunea, am ca locuinta mintea si pot nascoci cele mai chibzuite planuri. Domnul m-a facut cea dintai dintre lucrarile Lui, inaintea celor mai vechi lucrari ale Lui. Eu am fost asezata din vesnicie, inainte de orice inceput, inainte de a fi pamantul. Am fost nascuta cand inca nu erau adancuri, nici izvoare incarcate cu ape; am fost nascuta inainte de intarirea muntilor, inainte de a fi dealurile, cand nu era inca nici pamantul, nici campiile, nici cea dintai farama din pulberea lumii. Cand a intocmit Domnul cerurile, eu eram de fata; cand a tras o zare pe fata adancului, cand a pironit norii sus si cand au tasnit cu putere izvoarele adancului, cand a pus un hotar marii, ca apele sa nu treaca peste porunca Lui, cand a pus temeliile pamantului, eu eram mesterul Lui, la lucru si in toate zilele eram desfatarea Lui, jucand neincetat inaintea Lui, jucand pe rotocolul pamantului Sau, si gasindu-mi placerea in fiii oamenilor.

 Isaia 40: 18, 21, 22, 25, 26 . Cu cine voiti sa asemanati pe Dumnezeu? Si cu ce asemanare Il veti asemana?
“Nu stiti? N-ati auzit? Nu vi s-a facut cunoscut de la inceput? Nu v-ati gandit niciodata la intemeierea pamantului?” El sade deasupra cercului pamantului, si locuitorii lui sunt ca niste lacuste inaintea Lui; El intinde cerurile ca o mahrama subtire, si le lateste ca un cort, ca sa locuiasca in el.”Cu cine Ma veti asemana, ca sa fiu deopotriva cu el?” zice Cel Sfant.”Ridicati-va ochii in sus, si priviti! Cine a facut aceste lucruri? Cine a facut sa mearga dupa numar, in sir, ostirea lor? El le cheama pe toate pe nume; asa de mare e puterea si taria Lui, ca niciuna nu lipseste.

 Isaia 45: 5-8 Eu sunt Domnul, si nu mai este altul, afara de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am incins, inainte ca tu sa Ma cunosti. Ca sa se stie, de la rasaritul soarelui pana la apusul soarelui, ca afara de Mine nu este Dumnezeu: Eu sunt Domnul, si nu este altul. Eu intocmesc lumina, si fac intunericul, Eu dau propasirea, si aduc restristea, Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri. Sa picure cerurile de sus si sa ploaie norii neprihanirea! Sa se deschida pamantul, sa dea din el mantuirea, si sa iasa totodata din el izbavirea! Eu Domnul, fac aceste lucruri.”

 Isaia 45: 9-12 “Vai de cine se cearta cu Facatorul sau! Un ciob dintre cioburile pamantului! Oare lutul zice el celui ce-l fatuieste: “Ce faci?” Si lucrarea ta zice ea despre tine: “El n-are maini?” Vai de cine zice tatalui sau: “Pentru ce m-ai nascut?” Si mamei sale: “Pentru ce m-ai facut?” Asa vorbeste Domnul, Sfantul lui Israel, si Facatorul sau: “Vrea cineva sa Ma intrebe asupra viitorului, sa-Mi porunceasca pentru copiii Mei si pentru lucrarea mainilor Mele? Eu am facut pamantul, si am facut pe om pe el; Eu cu mainile Mele am intins cerurile, si am asezat toata ostirea lor.

 Isaia 46:5. Cu cine Ma veti pune alaturi, ca sa Ma asemanati? Cu cine Ma veti asemana si ma veti potrivi?

 Ieremia 10: 10-15 Dar Domnul este Dumnezeu cu adevarat, este un Dumnezeu viu si un Imparat vesnic. Pamantul tremura de mania Lui si neamurile nu pot sa sufere urgia Lui.” “Asa sa le vorbiti: “Dumnezeii care n-au facut nici cerurile, nici pamantul, vor pieri de pe pamant si de sub ceruri. Dar El a facut pamantul prin puterea Lui, a intemeiat lumea prin intelepciunea Lui, a intins cerurile prin priceperea Lui. La tunetul Lui, urla apele in ceruri; El ridica norii de la marginile pamantului, da nastere fulgerelor si ploii, si scoate vantul din camarile Lui. Atunci se arata omul cat este de prost cu stiinta lui, si orice argintar ramane de rusine cu chipul lui cioplit; caci idolii lui nu sunt decat minciuna, si nu este nici o suflare in ei; sunt un lucru de nimic, o lucrare inselatoare, si vor pieri, cand va veni pedeapsa.

 Ioan 17: 3  Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.

 Romani 1: 19-20  Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu. In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati;

 Evrei 11: 1, 6  Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply